MEDIAWIJSHEID

Week van de Geletterdheid

Eén op de zeven volwassenen in Vlaanderen is laaggeletterd en kan daardoor moeilijk functioneren in de maatschappij. De jaarlijkse campagne Week van de Geletterdheid wil hier rond senisibiliseren en activeren. LINC is sinds enkele jaren één van de vaste partners achter de Week Van De Geletterdheid die jaarlijks loopt vanaf 8 september, de internationale dag van de geletterdheid.

NIEUW: BOEKSTART-vorming in Leuven en Roeselare

De vorming ‘Interactief voorlezen aan 0-2,5 jarigen’ is gericht op pedagogisch begeleiders en vrijwilligers die werken met baby’s en peuters in organisaties zoals kinderopvanginitiatieven, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, Huizen van het Kind, ontmoetingsplaatsen, moeder- en vadergroepen, inloopteams, …. Samen zoomen we in op de allerkleinsten en ontdekken we wat we kunnen doen om taal te stimuleren.  

NIEUW! Workshop Stop Motion Stories

Werk je met kinderen, jongeren of zelfs volwassenen? En wil je met hen iets doen rond digitale verhalen? Dan is dit de workshop voor jou!
We bekijken hoe je samen met je doelgroep een stop motion animatiefilmpje maakt en hoe je hen leert omgaan met de verschillende fases van de creatie van een digitaal verhaal.
Tijdens de workshop komen verschillende vaardigheden aan bod, zoals omgaan met taal, samenwerken, beeldend vermogen en creativiteit. 

Stop Motion Stories

Werk je met kinderen, jongeren of zelfs volwassenen? En wil je met hen iets doen rond digitale verhalen? Dan is dit de workshop voor jou!
We bekijken hoe je samen met je doelgroep een stop motion-filmpje maakt en hoe je hen leert omgaan met de verschillende fases van de creatie van een digitaal verhaal.
Tijdens de workshop komen verschillende vaardigheden aan bod, zoals omgaan met taal, samenwerken, beeldend vermogen en creativiteit. 

NIEUW: Mediawijze (groot)ouders

Welke wegen kinderen online verkennen, is en blijft voor hun ouders een raadsel. Ouders en grootouders denken dat hun (klein)kinderen sneller nieuwe dingen oppikken en zijn zich niet altijd bewust van de rol die zij zelf kunnen opnemen. Ze zijn vaak onzeker en hebben heel wat vragen over dingen als schermtijd, sociale media, games, privacy … Mediawijze (groot)ouders is een vorming over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over deze mediawijze thema’s. Ouders en grootouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Op de jeugdboekencover met Green Screen (Uitleenbaar pakket)

Je kan bij LINC gratis materiaal ontlenen om zelf een green screen-activiteit te organiseren. Hou er rekening me dat deze green screen erg populair is. Op tijd reserveren is de boodschap! Voor scholen hebben we een downloadbaar lespakket met opdrachten in kader van jeugdliteratuur en een coverspel. Alles zit verpakt in één stevige reistas die makkelijk in de koffer van een doorsnee auto past.

Mediawijze (groot)ouders

MEDIAWIJZE (GROOT)OUDERS

Een vorming die (groot)ouders informeert en sensibiliseert over mediawijze thema’s, en hen een antwoord geeft op alle vragen over het mediagebruik van hun 0- tot en met 18-jarigen.

Inschrijvingen Mediacoach 2017-2018 geopend!

De inschrijvingen voor het nieuwe traject van mediacoach zijn geopend. Deze populaire opleiding richt zich naar professionelen die pedagogisch werken met kinderen, jongeren of volwassenen en die mediawijsheid willen integreren in hun eigen praktijk en organisatie. LINC vzw werkt actief mee aan dit vormingstraject. Je vindt alle informatie op de website www.mediacoach.be.

medianest

medianest

MediaNest is een website over mediaopvoeding die informeert en sensibiliseert over mediawijze thema’s. Ouders kunnen er terecht met al hun vragen over het mediagebruik van hun kinderen van 0 tot en met 18 jaar.

Vormingstraject Tablets in de bib' - de sessies

Wat is een tablet en waar staat de aan-knop? Een inleiding op tabletgebruik.
In deze introductiesessie maken we kennis met de tablet. Heb je nog geen of heel weinig ervaring met zo’n toestel, dan is dit jouw kans om de tablet hands-on te ontdekken!

Pagina's

Subscribe to RSS - MEDIAWIJSHEID