Digitale Week

digitale week

Editie 2017

Van 20 oktober tot en met 5 november 2017 loopt de twaalfde editie van de de Digitale Week. Tijdens deze extra lange editie organiseren honderden lokale organisaties in heel Vlaanderen en Brussel tal van laagdrempelige activiteiten waarbij het gebruik van multimedia centraal staat. Digitale Week vraagt aandacht voor dit thema door deze activiteiten in de kijker te zetten.

Doel

Tijdens de Digitale Week willen we bouwen aan een e-inclusieve maatschappij waarin iedereen mediawijs is.

Een e-inclusieve maatschappij

In een e-inclusieve samenleving hebben alle burgers toegang tot het internet, weten die burgers hoe een computer te gebruiken én weten ze hoe ze die vaardigheden strategisch kunnen inzetten.

Iedereen mediawijs

Hoe verwerkt Google gegevens? Hoe stel ik mijn privacy-instellingen op Facebook goed in? Mediawijsheid is het pakket van kennis en vaardigheden om kritisch met (nieuwe) media om te gaan.

Coördinatie

LINC vzw is de stichter van de Digitale Week in Vlaanderen. Sinds 2016 worden ze versterkt door partners Cultuurconnect en Mediawijs.be. Ook de VRT en Mediaraven vzw trekken structureel mee aan de wagen. Over de taalgrens loopt gelijktijdig onze zustercampagne ‘La Semaine Numerique’.