SAMEN DE WERELD ONTCIJFEREN, VERWOORDEN, VERSTERKEN EN VERBINDEN

LINC wil de samenleving versterken via de verbindende en emanciperende kracht van (digi)TAAL

E-inclusie panel

LINC vzw wil ervoor zorgen dat iedereen zich thuis kan voelen in de kennismaatschappij. Dat doen we door digitale drempels te verlagen. Wil jouw organisatie graag een toepassing testen, een bevraging afnemen of een digitaal concept aftoetsen, maar merk je dat de traditionele digitale rekruteringskanalen (digitaal) kwetsbare groepen over het hoofd zien? Doe dan zeker beroep op ons e-inclusie panel.

Tijd voor een nieuwe geletterdheid

“Vier Belgen op tien riskeren digitale uitsluiting. Digitale ongelijkheid vergroot sociale ongelijkheid”, kopte de Koning Boudewijn Stichting vorige week.

En na de verhalen…

Het voorlezen van een verhaal is niet zelden de aanzet tot verhalen van je luisteraars. Met deze workshop helpen we je op weg om met deze verhalen op een creatieve manier aan de slag te gaan. We richten we ons op mensen die voorlezen bij volwassenen met dementie, maar de inhoud is ook ruimer inzetbaar. We maken gebruik van korte verhalen, fragmenten en eventueel materialen die erg herkenbaar zijn voor de luisteraar en zo nieuwe verhalen stimuleren.

Hoe ´publiek´ ben ik? – over privacy op het internet

Zin om jezelf en je online identiteit een data-detox te geven en je privacy-instellingen op te frissen? In deze vorming leer je alles over online privacy: op welke manieren word je digitaal gevolgd en hoe kan je jezelf daar tegen beschermen? We laten zien wat camera´s in het straatbeeld kunnen doen, hoe het Internet of Things ons kan volgen en hoe jij je kan beschermen tegen cookies en trackers.