SAMEN DE WERELD ONTCIJFEREN, VERWOORDEN, VERSTERKEN EN VERBINDEN

LINC wil de samenleving versterken via de verbindende en emanciperende kracht van (digi)TAAL

Nieuws

Zin in een gratis workshop van het Mediamenu?

Het Mediamenu van Mediawijs ondersteunt scholen en andere non-profit organisaties met een reeks gratis mediawijze vormingen! Deze vormingen zijn het resultaat van een samenwerking tussen initiatiefnemer Mediawijs en partners zoals LINC. Je kan bij ons dan ook één van de vormingen boeken. 

In de kijker

Sanne Leest

Sanne leest voor uit boeken uit haar eigen boekenkast, de boekenkast van vrienden en familie, de afhaalbibliotheek of de boekhandel, getipt door ieder van jullie, vanuit haar kot.

Vanaf 4 mei 2020 elke dag om 9:45 op Eclips TV hoor je een nieuw verhaal. Sanne (LINC vzw) vertelt en hoopt daarmee mensen die de dag alleen moeten doorkomen een aangenaam tijdverdrijf te bieden.

Workshops

Thuis in Taal

Voorlezen stimuleert de taalontwikkeling, de concentratie en de creativiteit bij kinderen. Op jonge leeftijd met boekjes in contact komen stimuleert zelfs jaren later nog het lezen, rekenen, fantaseren,...  
In de kijker

Misleidend Nieuws

Vanaf juni kan je bij LINC vzw naast workshops ook een uitgebreid kant-en-klaar aanbod rond 'misleidend nieuws' boeken. We werkten de afgelopen maanden samen met de 14 bibliotheken van Noordrand aan een groot 'fake news'-project, dat er momenteel loopt. Nadat het project in Noordrand zijn ronde heeft gedaan, wordt het aanbod via LINC ter beschikking gesteld van andere geïnteresseerden.