Dag van de mantelzorger

   22/06/2020

De afgelopen periode was voor iedereen erg verwarrend. Ook nu zijn bubbels nog beperkt, en zeker voor de meest kwetsbare personen lijkt dat nog een tijdje zo te blijven. Voor mantelzorgers was deze periode nog lastiger. Veilige aflosstrategieën waren moeilijk te bedenken en veel extra ondersteuning viel weg. Daarom willen wij vandaag alle mantelzorgers in de kijker zetten. Applaus!

Maar even genoeg over de zorg, want ook ontspanning is ongelooflijk belangrijk. En wie ontspanning zegt, zegt ook verhalen. Soms zijn ze wat ondergesneeuwd geraakt door dagelijkse zorgen, maar onze hoofden zitten er eigenlijk vol van. Het lukt niet altijd om zelf tijd te maken voor een verhaal. Daarom maakten wij ‘Sanne leest’, een dagelijks voorleeskwartiertje dat uitgezonden wordt op Eclips TV.

Verhalen leiden je af, nemen je mee door tijd en ruimte, soms laten ze je zelfs een hele wereld afreizen. Ze kunnen je raken, of net niet, en ze openen gesprekken waar anders niet altijd de ruimte voor is. Ze kunnen ook aanzetten tot nieuwe verhalen of herinneringen losmaken die jaren opgesloten zaten.

Onze verhalen zijn voor nu, een periode waarin mensen vaak hun vaste activiteiten of vrijwilligers moeten missen, maar eigenlijk willen we inspireren om zelf voor te lezen. In de mantelzorg kan dat zelfs met een vervolgverhaal waarvan elke dag een stukje wordt onthuld. Ons doel is om vrijwilligers te inspireren en mensen goesting te geven in verhalen lezen of luisteren (via de luisterpuntbibliotheek bijvoorbeeld).

Wat we misschien wel het liefst van al willen, is momenten creëren waarop de tijd even stilstaat, zodat je even kan ontsnappen. Schuif dus zeker aan voor het volgende verhaal en vertel het later misschien zelf.

Een aflevering gemist op Eclips TV? De verhalen verschijnen ook op ons Youtube-kanaal. Bovendien kan je ook lid worden van onze Facebookgroep 'Voorleesinspiratie' voor wekelijkse tips & tricks. Tot later dus, op een scherm naar keuze!