Voorleessalon

Wil je graag een voorleeswerking voor ouderen opstarten in je eigen setting? LINC kan je daarbij helpen. We begeleiden je aan de hand van een traject dat je samen met ons uitstippelt.

Een traject begint altijd met drie stappen: 

 • Alfaweet op de koffie
  Nodig onze alfaweet Sanne uit voor een vrijblijvend gesprek met  de initiatiefnemers en tips voor de opstart.
  Na dit gesprek kan je al dan niet kiezen om met ons samen te werken.
   
 • Sessie 1: Wijs maar niet uitgelezen 
  Eventuele vrijwilligers struinen tijdens deze inspirerende sessie door de verschillende mogelijkheden van tekstsoorten die je  kan gebruiken in verschillende voorleescontexten.
   
 • Sessie 2: Oefensessie
  Aan de slag: voorlezen voor elkaar, teksten kiezen, de voorbereiding van het voorlezen.​
  Vrijwilligers lezen voor elkaar, en krijgen al doende tips en trics.

Wil je dan nog een stapje verder gaan? Dan kan je meerdere oefensessies programmeren of kiezen voor extra uitdiepingen zoals:

 • Sessie storytelling - Het verhaal van je luisteraar vastleggen
  Verhalen genereren verhalen. Tijdens deze sessie geven we vrijwilligers, animatoren… tips om de verhalen die ze terugkrijgen kort vast te leggen. Daardoor erken je het verhaal van je luisteraar als iets waardevols om te bewaren. Door digitale tools te benutten, kan zo'n 'boomerangverhaal' ook digitaal gedeeld worden, wat dan weer intergenerationele verbondenheid tussen mensen kan versterken. Na deze sessie heb je een aantal praktische tools in handen waarmee je de verhalen die je van mensen krijgt, kan vastleggen en terug geven. Daardoor kunnen zij deze delen met familie of in de context van het WZC. Denk daarbij aan fotoverhalen, digital postcards,... 


Praktische info:
Duur:  ongeveer 2,5 uur (sessies)
Prijs:  €375 en € 0,37/km per sessie, verkennende gesprekken en projectmanagement zijn kosteloos.
Een Voorleessalon wordt altijd vastgelegd op maat en op vraag van de initiatiefnemers. Er kunnen klemtonen worden gelegd, bepaalde sessies worden herhaald of in de vorm van train-the-trainers worden aangeboden.​
 
 

Bestelformulier Workshops