VOORLEESPOST

Roodkapje gerapt: voorleessessie in buurtcentrum St-Maartensdal, Leuven

ma, 12/01/2015

Op 8 januari tekenden Divine, Ali, Melissa, Asia en later ook nog Hena en Lina present. Het duurde eventjes om ze warm te doen lopen voor het voorlezen (sommigen vroegen me of er een verrassing was zoals bv. en (vooral eigenlijk) snoep of toch alleszins iets eetbaars....!!!). Maar met de hulp van Niels (van het buurtcentrum) vormde zich dan toch bovenvermeld groepje en konden we voorlezen uit het boekje ‘Roodkapje was een toffe meid, stoere sprookjes om te rappen.’
Nu zit daar een cd bij, maar die had ik vooraf (met mijn helaas wat ouder wordende ‘oma’-ogen)  echt niet gezien omdat die zo deskundig verstopt zit in de kaft zelf. Gelukkig had Niels dit wel vrij snel ontdekt. Ik las eerst de sprookjes gewoon voor als tekst op rijm, en weeral gelukkig voor mij is Niels een goeie rapper, dus hij deed ze dan over in de echte rapstijl. In de volgende fase konden we dan ook met zijn allen oefenen op de begeleidende rapmuziek van de cd en dat werd natuurlijk enorm gesmaakt (ik hoef er geen tekening bij te maken).
Melissa kon er echt niet mee stoppen en later liepen ook Hena en Lina er helemaal warm voor. Het fijne aan het boekje is verder ook dat de sprookjes in een direct taaltje herschreven zijn en dat ze vaak een ietwat ander verloop kennen dan het origineel, helemaal aangepast aan deze tijd. Pas om 18 uur werd de sessie afgeblazen!

Voorlezer: 
Diane de Caluwé

Reactie toevoegen

Image CAPTCHA