VOORLEESPOST

Voorleesjaar van start

wo, 07/10/2015

Na enkele maanden is Alfapret in de kleuterschool van Ter Beuke weer opgestart. Ik mocht de spits afbijten.
In de tweede kleuterklas zitten maar 13 kindjes in plaats van 27 vorig jaar. Een hele verademing, een zee van plaats en rust! Voor de kleuters was het wel even wennen : iemand anders in de klas! Toch hing er heel snel een gezellig voorleessfeertje.
Ik las voor: ‘Binkie en het huisje van Annejet’. Een verhaal van ‘een beetje stout, een beetje lief’. Op het einde toch een applausje voor Binkie en voor Annejet, die zelf hun problemen hadden opgelost zonder ruzie maken.  De kleuters volgden flink en gaven de nodige commentaar. Stinkt de kaas van Binkie? nee/ ja. Mag die dan wel in het huisje van Annejet?

In de derde kleuterklas was mijn eerste gedachte: wat zijn die kinderen op enkele maanden gegroeid en veranderd! Het zijn al echte schoolkinderen.
Voor hen las ik:  ‘Broertje ruilen’. Wat doe je met een krokodillenbaby die lawaai maakt, kwijlt, stinkt en in jouw plaats klapzoenen krijgt van mama-krokodil? Ruilen natuurlijk! Maar is dat wel de goede oplossing? Een olifantje dat iedereen nat spuit? Een panda die de bamboestoelen opeet? Of een tijgertjestweeling, waar geen huis mee te houden valt? Ruilen maar en breng die kleine krokodil maar terug mee naar huis!
Succes verzekerd!

Voorlezer: 
Marie-Louise Brouwers

Reactie toevoegen

Image CAPTCHA