fictie

Ik weet nog goed...

Voorleesverhalen en activiteiten voor mensen met beginnende dementie.
 

Oorlogspost

Dagboek van een dertienjarige zoon uit een Antwerps slagersgezin uit de periode 1914-1918.

Het kleine meisje van Meneer Linh

Een ontroerend en meeslepend verhaal over eeh grootvader die zijn door oorlog geteisterde land ontvlucht, op zoek naar een betere toekomst voor zijn kleindochter.

De poppendokter

Als kleine jongen speelt de Nederlands Hendrik Roest met zijn Joods bovenbuurmeisje. Op een kwade dag in 1942 is ze plotseling verdwenen. Hendrik ontfermt zich over haar pop Trui. Twintig jaar later zien ze elkaar terug, maar hun liefde krijgt geen kans om te bloeien. Hendrik besluit zijn beroep als goudsmid vaarwel te zeggen en wordt poppendokter.

Wit is altijd schoon

Liefdevol portret van een zoon die wil loskomen van zijn moeder (die net overleden is), maar zich onlosmakelijk met haar verbonden weet.

Voor geen goud wil ik ze missen

In deze pocket treft men een verzameling verhalen aan van bekende Nederlandse auteurs over het thema 'Familieleden'. Vijf verhalen zijn uit de periode 1955-1965 en komen van A.M.G. Schmidt, H. Knap, S. Carmiggelt, Cl. Lennart en H. Freezer. De overige twintig vertellingen (periode 1979-1991) zijn van o.a. Y. Keuls, T. Kortooms, Saartje Burgerhart, H. Bouma, Gaston Durnez en Jos Brink.

Veel geluk, professor

Romantisch avontuur van een aantrekkelijke docent en een aristocratische studente.

Twee oude vrouwtjes

Alle verhaaltjes in dit boek beginnnen met de woorden 'Twee oude vrouwtjes'. Hoe het met die twee vrouwtjes verdergaat is telkens op een zelfde manier verassend anders.

Reiskoorts

Door middel van echte en ingebeelde reizen word je meegesleept in en door het leven van Alice, een kranige, bejaarde dame met een eigen willetje.