Voorlezen en kinderen

Voorlezen is niet alleen plezierig, het is belangrijk voor de ontwikkeling van je kind. Het prikkelt de fantasie en stimuleert onder meer de taal- en spraakontwikkeling en sociaal-emotionele vaardigheden. Wanneer je kindje wordt voorgelezen, maakt het bovendien op een aangename manier kennis met de wereld van de boeken. Een wereld waarvan het thuis en op school veel profijt en plezier kan hebben.

workshops
LEESPROMOTIE

Boekstart - Hoe werken aan leesplezier bij 0- tot 2,5-jarigen?

LINC vzw zet graag mee haar schouders onder het Boekstart project van IedereenLeest. Samen zoomen we in op de allerkleinsten en ontdekken we wat we kunnen doen om taal te stimuleren.
MEDIAWIJSHEID

Mediawijze (groot)ouders

Een vorming die (groot)ouders informeert en sensibiliseert over mediawijze thema’s, en hen een antwoord geeft op alle vragen over het mediagebruik van hun 0- tot en met 18-jarigen.
MEDIAWIJSHEID

Diggie Dik, Voorlezen met een klik:digitaal voorlezen

Een hands-on vorming rond digitaal voorlezen. Voor professionelen, vrijwilligers of het brede publiek.
LEESPROMOTIE

Leren lezen met plezier

Leren lezen met plezier. Een vorming gericht op (groot)ouders van beginnende lezertjes.
LEESPROMOTIE

Kamishibai

Wil je starten met het voorlezen van kamishibai-vehalen in jouw school, kinderdagverblijf, bibliotheek, opvanggezin of buurthuis?
LEESPROMOTIE

Kom maar dichterbij: voorlezen aan je (klein)kind

Na deze vorming hebben ouders/grootouders/andere opvoeders geen enkele reden meer om niet voor te lezen aan hun kind.
LEESPROMOTIE

Handjes draaien: voorlezen in de kinderopvang

Deze lezing laat kinderverzorgsters (in spe) en opvangouders kennismaken met liedjes, versjes en aanwijs- en prentenboeken voor de allerkleinsten.
LEESPROMOTIE

Voorlezen, durven en doen: voorlezen aan groepen kinderen

Voorlezen aan een groep levendige kleuters of kinderen tussen zes en tien boeien met een verhaal: je moet het maar doen!
projecten

Pluizer.be

pluizer.be is al jaren synoniem van recensies van kinderboeken en jeugdboeken geschreven door bevlogen liefhebbers van jeugdliteratuur

Uitleenbaar pakket Green Screen

Op de jeugdboekencover met Green Screen (Uitleenbaar pakket)
campagnes

Week van de Geletterdheid

Eén op de zeven volwassenen in Vlaanderen is laaggeletterd en kan daardoor moeilijk functioneren in de maatschappij. De jaarlijkse campagne Week van de Geletterdheid wil hier rond senisibiliseren en activeren.

#bibvooriedereen

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bib te hebben. Met deze campagne willen we vanuit de sector een sterk signaal geven dat bibliotheken belangrijk zijn. En daarvoor hebben we ook jouw hulp nodig.