Factcheck 101

Wat is nog waar in de online wereld?
In deze actieve workshop leren jij en je doelgroep zelf een kritische blik te werpen op nieuwsberichten. Samen met onze digiweet gaan jullie in gesprek over misleiding en desinformatie. Dat gebeurt aan de hand van echte en actuele voorbeelden. Er is ook steeds ruimte om eigen voorbeelden aan te brengen en te checken.

´Factcheck 101´ is een vraag-gestuurde en interactieve workshop rond factchecking. De digiweet van dienst neemt een grote verzameling actuele voorbeelden mee, die de deelnemers kunnen bespreken. De sessie start met een aantal handvatten om nieuws te kunnen controleren. Het gaat om tips, tricks en hulpvragen, zoals: welke feitelijke en controleerbare informatie staat er in dit artikel? Wat schrijven andere bronnen over het onderwerp? Daarna kunnen deelnemers in groepjes de voorbeelden bespreken en eigen voorbeelden aanbrengen. Na deze sessie zijn jij en je doelgroep beter gewapend om de informatie die op ons afkomt in de digitale wereld kritisch te bekijken en beter te filteren.

In overleg zoemen we in op specifieke deelaspecten en zoeken we naar toepassingen voor jouw specifieke doelgroep. We kunnen zowel meer informerende inspiratie sessie geven als ook meer hands-on interactieve sessie. We bieden deze sessie offline aan. Maar mits jou doelgroep digivaardig genoeg is, is een online sessie zeker mogelijk. 

Voor jouw team van professionals en/of vrijwilligers verwijzen we graag naar onze Fake News sessies.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers/ Inspiratiesessie kan voor een groter publiek
Nodig: Een rustige ruimte, beamer, WiFi  en de mogelijkheid om te projecteren 
Prijs workshop:  Offline: € 375 en € 0,37/km (verplaatsingskosten)/ Online: € 300
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies (een aanbod van een reeks e-inclusieve sessies is bespreekbaar)

Meer info? Stuur een mail naar Dieter: dieter.wijffels [at] linc-vzw.be

Bestelformulier Workshops