Hoe e-inclusief is jouw beleid?

Een e-inclusief beleid of aanbod maken? Gemakkelijk gezegd! 

Tijdens deze sessie motiveren we jou en je collega's. We tonen waar de kansen liggen en waar de valkuilen. We geven inzicht in de aanpak en tonen waarmee rekening te houden. Hiervoor vertrekken we van de 7 'Bouwblokken voor een duurzaam e-inclusiebeleid' van Mediawijs, onze partner in mediawijsheid en e-inclusie.

De digitalisering is één van de meest ingrijpende maatschappelijke transformaties van onze tijd. Heel wat mensen raken niet zomaar mee op die digitale sneltrein. Ze blijven digitaal op één of andere manier uitgesloten. Het is daarom van groot belang dat beleidsmakers werk maken van een omvattend en duurzaam e-inclusiebeleid.  Minstens even belangrijk is het aanbieden van oefenkansen en vorming aan de burgers door diensten en organisaties. Om daartoe te komen is het belangrijk dat ook medewerkers mee zijn met de noodzakelijke veranderingen. Maar ook laagdrempelige digitale toepassingen en voldoende ondersteuning bij het gebruik van digitale diensten voorkomt uitsluiting. Dit betekent rekening houden met de juiste randvoorwaarden voor medewerkers zodat je vertrouwen en mede-eigenaarschap creëert. Tegelijk is het nodig om de noden van de eindgebruiker in kaart brengen. Enkel zo kan je jouw beleid of aanbod afstemmen op wat echt nodig is. We tonen dat er steeds een haalbaar perspectief is waarin iedereen mee kan. Dat kan je plannen met een gerichte aanpak. We hopen jullie  te inspireren en vooral goesting te kweken om eraan te beginnen.

In overleg zoemen we in op specifieke aspecten die jij graag wil belichten. We kunnen bijvoorbeeld meer aandacht geven aan bepaalde beleidsaspecten maar ook aan aanbod of interne vorming. Deze inspiratiesessies is bedoeld voor beleidsmakers, professionals en vrijwilligers. We bieden deze sessie zowel online als offline aan.

Voor de toekomst ontwikkelen wij ook een firestarter-traject op maat van kleinere en middengrote organisaties en teams die een enerzijds een (nieuwe) start willen maken met hun e-inclusiebeleid en anderzijds een e-inclusief aanbod willen ontwikkelen of willen fine-tunen. We vertrekken hier steeds vanuit het team, de organisatie zelf. Ons doel is het zaadje mee helpen planten en ontkiemen. Daarna neemt de organisaties het in eigen handen. Neem in afwachting gerust contact op met ons.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers/ Inspiratiesessie kan voor een groter publiek
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren 
Prijs workshop:  Offline: €420 en €0,37/km (verplaatsingskosten)/ Online: €320 / Trajecten: prijs overeen te komen.

Meer info? Stuur een mail naar vorming [at] linc-vzw.be.

Bestelformulier Workshops