Hoe ´publiek´ ben ik? – over privacy op het internet

Tijd om je online identiteit een data-detox te geven en je privacy-instellingen op te frissen? In deze vorming leren jij en je doelgroep alles over online privacy: Wat zijn cookies? Op welke manieren word je digitaal gevolgd en hoe bescherm je jezelf daartegen? We laten zien hoe je meer controle krijgt op informatie over jou op het internet. We leren je veilig surfen, tonen je hoe je iets laat verwijderen en nog veel meer zoals: hoe bewaak je jouw privacy op sociale media? Wat is phishing en hoe bescherm je jouw toestel tegen hackers? Of, hoe zit dat nu eigenlijk met camera's en toestellen die ons volgen?

Hoe ´publiek´ ben ik? is een interactieve sessie voor jou en je doelgroep die inzichten rond privacy combineert met praktische tips en tricks. In deze sessie bekijken we privacy vanuit verschillende perspectieven: camerabewaking en smart-cities, online identiteit en cookies, sociale privacy en cybersecurity.

In overleg zoemen we in op specifieke thema's en zoeken we naar toepassingen voor jouw doelgroep of bieden we een workshop aan voor jouw team van professionals en/of vrijwilligers. We kunnen zowel meer informerende inspiratie sessie geven als ook een meer hands-on interactieve sessie. We bieden deze sessie zowel online als offline aan.

Vanaf februari bieden wij ook een Train the Trainer traject aan voor organisaties die een e-inclusief aanbod willen ontwikkelen of hun aanbod willen fine-tunen. Neem in afwachting gerust contact op met ons.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: interactieve sessie: max. 25 deelnemers/ Inspiratiesessie kan voor een groter publiek
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren
Prijs workshop:  Offline: €420 en € 0,37/km (verplaatsingskosten) / Online: €320 
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies (een aanbod van meerdere e-inclusieve sessies is bespreekbaar)

Bestelformulier Workshops