Leren factchecken

We krijgen constant én van overal informatie binnen. Vaak lijkt die betrouwbaarder dan ze is. Hoe weet je wat echt is en wat niet? Tijdens deze interactieve workshop leer je feiten van fictie te onderscheiden.

Je krijgt vaardigheden en technieken mee die je nodig hebt om betrouwbare informatie te vinden en desinformatie te vermijden. Onze digiweten begeleiden je door de belangrijkste stappen van het factcheckproces: van het verifiëren van bronnen tot het controleren van feiten en het herkennen van valse informatie. Je leert ook praktische tips en trucs om snel en efficiënt te factchecken, zodat je altijd op de hoogte blijft van de laatste ontwikkelingen.

Onze benadering is hands-on en interactief, met een arsenaal praktische oefeningen en casestudy's om je op weg te helpen om zelf te factchecken. We helpen je de vaardigheden te ontwikkelen die je nodig hebt om je eigen factcheckprojecten tot een goed einde te brengen.

Deze workshop is ideaal voor eindgebruikers van verschillende leeftijden: (jong)volwassenen, ouders of ouderen.

Praktische info:
Duur:  2,5 uur  per workshop of webinar / inkorten is bespreekbaar
Deelnemers: max. 25 deelnemers
Nodig: Een rustige ruimte (opstelling in halve cirkel waartussen de vormingswerker kan rondlopen), beamer, deelnemers nemen eigen smartphone of tablet mee als ze die hebben, WiFi en de mogelijkheid om te projecteren
Prijs workshop: Offline: €420 en € 0,37/km (verplaatsingskosten) / Online: €320
Korting: van 10 % vanaf een reeks van 6 geboekte sessies

Interesse? Stuur een mailtje naar vorming [at] linc-vzw.be [at] linc-vzw.be.

Bestelformulier Workshops