Team LINC gastspreker op Europese conferentie

   05/03/2024

Op het Europese congres 'Media Literacy Matters' heeft LINC een presentatie gegeven in een sessie over digitale initiatieven voor ouderen. Onze educatief medewerker Sarah en directeur Pieter stelden het project 'Digibuddies: Next generation' voor.

De 'European Digital and Media Literacy Conference' vond van 27 februari tot 1 maart plaats in Brussel. Deze conferentie, die plaatsvond tijdens het Belgisch EU-voorzitterschap, belichtte de vele facetten van digitale en mediageletterdheid in Europa. Sprekers en bezoekers uit heel Europa gingen er in gesprek over initiatieven, tools, projecten en praktijken om te integreren in het werkveld of beleid.

Digibuddies: next generation

Ook LINC was aanwezig en niet enkel als gast, maar ook als spreker. We brachten het concept voor 'Digibuddies: next generation' in de vorm van een boeiend verhaal. Zo willen we ouderen versterken in hun digitale vaardigheden, zodat ze nadien elkaar kunnen helpen.

"We leerden dat er heel wat soortgelijke initiatieven worden uitgerold, over heel Europa", vertelt directeur Pieter Rombouts. "Zo leerden we over trainingen voor senioren in Bulgarije, zowel in lokale dienstencentra als in bibliotheken. En in Tsjechië ontstond een heuse factchecking club nadat soortgelijke vormingen waren gegeven. Er beweegt dus heel wat!"

Benieuwd naar ons aanbod voor ouderen? Neem een kijkje in onze workshops.