Apestaartjaren

Blogs, profielpagina's, podcasts, sociale media,... Nieuwe media wordt meer en meer onmisbaar voor jongeren. Zijn de 'apejaren' stilaan de 'apestaartjaren' geworden?

Sinds Grafitti Jeugddienst en Jeugdwerknet (nu Mediaraven) in 2006 de handen in elkaar sloegen, is www.apestaartjaren.be hét platform voor elke jeugdwerker op zoek naar informatie over jongeren en nieuwe media en is het tweejaarlijkse Apestaartjarenonderzoek een begrip geworden.

Ondertussen is het Apestaartjarenonderzoek aan een 5de editie toe en hiervoor is LINC vzw sinds begin 2013 de nieuwe partner van Mediaraven..
In het najaar van 2013 nam LINC en Mediaraven zo'n 2000 enquêtes af bij Vlaamse jongeren en de resultaten van het onderderzoek Apestaartjaren 5 werden op 20 mei 2014 voorgesteld op de grote Apestaartjarenstudiedag in Kunstencentrum Vooruit te Gent. De brochure met de onderzoeksresultaten vindt u hier terug.

Maar tussen de onderzoeken door blijft het niet stil: een paar keer per jaar vinden de 'updates' plaats, studieavonden waarop projecten en onderzoeken rond jongeren en nieuwe media worden voorgesteld, gevolgd door een netwerkmoment. De eerstvolgende update vindt plaats op 9 februari 2015 in Kunstencentrum  Vooruit te Gent.