LEESPROMOTIE

Schauvliege wil voorleesuurtjes vrijstellen van Sabam

De Morgen bericht op haar website dat Vlaams minister van Cultuur Joke Schauvliege (CD&V) wil dat voorleesuurtjes in bibliotheken en andere educatieve activiteiten voortaan vrijgesteld worden van auteursrechten. Ze plant daarvoor overleg met federaal economieminister Johan Vande Lanotte (sp.a), zo kondigde ze vandaag aan in het Vlaams Parlement.

NIEUW! Maak een Voorleesslinger en win!

Bij LINC zijn we helemaal verslingerd aan voorlezen. We kijken dan ook weer enorm uit naar de Voorleesweek die dit jaar loopt van 18 tot en met 26 november. En deze keer dagen we je uit: maak een Voorleesslinger en maak kans op een boekenpakket ter waarde van 75 euro.

Voorlezen, Durven, Doen – Papa special

Voorlezen, Durven, Doen – Papa

Na deze interactieve workshop hebben papa’s en opa’s geen enkele reden meer om niet voor te lezen aan hun kind.
We maken komaf met excuses als:

● Voorlezen is tijdverspilling
● Ik weet niet welk boek te kiezen
● Ik weet niet welk boek aansluit bij de leeftijd van mijn kind
● Ik kan niet aan al mijn kinderen tegelijkertijd voorlezen omdat ze in leeftijd verschillen
● En vooral: Ik kan niet goed voorlezen

Interactief voorlezen aan 0 tot 2,5 jarigen

Boekstart

LINC vzw zet graag mee haar schouders onder het Boekstart project van IedereenLeest. De vorming ‘Interactief voorlezen aan 0-2,5 jarigen’ is gericht op pedagogisch begeleiders en vrijwilligers die werken met baby’s en peuters in organisaties zoals kinderopvanginitiatieven, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, Huizen van het Kind, ontmoetingsplaatsen, moeder- en vadergroepen, inloopteams, …. 
Samen zoomen we in op de allerkleinsten en ontdekken we wat we kunnen doen om taal te stimuleren.  

LINC zet je op de cover van je favoriete jeugdboek

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart trekt LINC met haar green screen demo naar verschillende bibliotheken in Vlaanderen. Daar plaatsen we je op de cover van je favoriete jeugdboek.
 
Altijd al eens aan de staartjes van Pippi willen trekken? Of in de chocolade van Sjakie willen bijten? Kom dan zeker langs op één van deze locaties:

Green Screen in de Jeugdboekenmaand

Altijd al eens op de cover van een boek willen staan? En nog op zoek naar een toffe Jeugdboekenmaand-activiteit?

​Nodig LINC vzw tijdens de maand maart uit in jouw bib, school of organisatie.
Wij komen gratis (enkel verplaatsingskosten vanuit Leuven) langs met ons green screen en plaatsen je bezoekers 
op de cover van zijn of haar favoriete jeugdboek. 

Wijs maar niet uitgelezen PLUS

Voorlezen aan ouderen met dementie vergt een specifieke aanpak. In deze vorming kijken we allereerst naar: wat is dementie precies en hoe kan ik omgaan met personen met dementie?
 

Week van de Vrijwilliger 2016: Een interview...

LEUVEN/ANTWERPEN/GENT - LINC vzw en de Pluizer-vrijwilligers, het zijn twee concepten die onlosmakelijk met elkaar zijn verbonden. Al van in een ver verleden toen we nog PLOB heetten en de dieren nog spraken, helemaal tot in het digitale tijdperk: onze vrijwilligers leveren een niet te missen bijdrage aan onze werking. Hun recensies, die vroeger verschenen in het tijdschrift Klapper (en nog eerder Bib-Krant), zijn de centrale spil van Pluizer.be, onze site over kinder- en jeugdboeken. Naar aanleiding van de Week van de Vrijwilliger, stelden we ze enkele vraagjes…

04/02/2016 - Wereldkankerdag

Over kinderen en kanker…
Vandaag is het wereldkankerdag. Bij LINC vzw proberen we op deze dag extra stil te staan bij de psychische impact van kanker op kinderen en jongeren. Wat als mama, broer, opa, tante,… plots ernstig ziek wordt? Wat als ze zélf plots kanker krijgen? Wij selecteerden op Pluizer alvast enkele boeken die je misschien wel verder kunnen helpen.

Train-the-trainer : ‘Digitaal voorlezen’ voor bibliotheekmedewerkers

In de train-the-trainer ‘Digitaal voorlezen’ voor bibliotheekmedewerkers verkent LINC samen met jou het digitale leeslandschap. Hoe kunnen we digitale media inschakelen bij een voorleesactiviteit? Welke mogelijkheden zijn er en aan welke randvoorwaarden moet worden voldaan om deze media te gebruiken? We helpen je op weg bij je zoektocht naar geschikte voorleesboeken, educatieve (voor)leesapps en e-boeken en kijken samen welke ingrediënten onmisbaar zijn om een goede keuze te maken. Tenslotte nemen we ook de do’s-and-don’ts van digitaal lezen bij kinderen onder de loep.

Pagina's

Subscribe to RSS - LEESPROMOTIE