LEESPROMOTIE

Onderteken het #bibvooriedereen-charter

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bibliotheek te hebben. Ze bepalen nu zelf of een bib nodig is en welke werking deze moet ontwikkelen. Om vanuit de sector een sterk signaal te geven dat bibliotheken onmisbaar zijn, lanceert coördinerend partner VVBAD de campagne #bibvooriedereen. Ook LINC vindt het belangrijk dat gemeentebesturen blijven investeren in de bib en daarom doen we langs deze weg een warme oproep om het bibliotheekcharter te ondertekenen op www.bibvooriedereen.be

8/12 Dag van het leesplezier [VOLZET]

Op 8 december zet LINC vzw in Muntpunt Brussel mee de schouders onder Dag van het Leesplezier. Binnen de sector basiseducatie wordt er uitgewisseld over leesbevordering en leesplezier. 

#bibvooriedereen

Sinds 2016 zijn steden en gemeenten niet meer verplicht om een bib te hebben. Met deze campagne willen we vanuit de sector een sterk signaal geven dat bibliotheken belangrijk zijn. En daarvoor hebben we ook jouw hulp nodig.

Week van de Geletterdheid

Eén op de zeven volwassenen in Vlaanderen is laaggeletterd en kan daardoor moeilijk functioneren in de maatschappij. De jaarlijkse campagne Week van de Geletterdheid wil hier rond senisibiliseren en activeren. LINC is sinds enkele jaren één van de vaste partners achter de Week Van De Geletterdheid die jaarlijks loopt vanaf 8 september, de internationale dag van de geletterdheid.

NIEUW: BOEKSTART-vorming in Leuven en Roeselare

De vorming ‘Interactief voorlezen aan 0-2,5 jarigen’ is gericht op pedagogisch begeleiders en vrijwilligers die werken met baby’s en peuters in organisaties zoals kinderopvanginitiatieven, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, Huizen van het Kind, ontmoetingsplaatsen, moeder- en vadergroepen, inloopteams, …. Samen zoomen we in op de allerkleinsten en ontdekken we wat we kunnen doen om taal te stimuleren.  

NIEUW! Maak een Voorleesslinger en win!

Bij LINC zijn we helemaal verslingerd aan voorlezen. We kijken dan ook weer enorm uit naar de Voorleesweek die dit jaar loopt van 18 tot en met 26 november. En deze keer dagen we je uit: maak een Voorleesslinger en maak kans op een boekenpakket ter waarde van 75 euro.

Voorleesslinger?
Een activiteit die de nadruk legt op voorleesplezier in zijn simpelste vorm: rug aan rug lezen mensen iets aan elkaar voor. Maar ook een activiteit met oneindig veel mogelijkheden om er je eigen draai aan te geven.

Kom maar dichterbij – Papa special

Voorlezen, Durven, Doen – Papa

Na deze interactieve workshop hebben papa’s en opa’s geen enkele reden meer om niet voor te lezen aan hun kind.
We maken komaf met excuses als:

● Voorlezen is tijdverspilling
● Ik weet niet welk boek te kiezen
● Ik weet niet welk boek aansluit bij de leeftijd van mijn kind
● Ik kan niet aan al mijn kinderen tegelijkertijd voorlezen omdat ze in leeftijd verschillen
● En vooral: Ik kan niet goed voorlezen

Boekstart - Hoe werken aan leesplezier bij 0- tot 2,5-jarigen?

Boekstart

LINC vzw zet graag mee haar schouders onder het Boekstart project van IedereenLeest. De vorming ‘Interactief voorlezen aan 0- tot 2,5-jarigen’ is gericht op pedagogisch begeleiders en vrijwilligers die werken met baby’s en peuters in organisaties zoals kinderopvanginitiatieven, Centra voor Kinderzorg en Gezinsondersteuning, Huizen van het Kind, ontmoetingsplaatsen, moeder- en vadergroepen, inloopteams, …. 
Samen zoomen we in op de allerkleinsten en ontdekken we wat we kunnen doen om taal te stimuleren.  

Op de jeugdboekencover met Green Screen (Uitleenbaar pakket)

Je kan bij LINC gratis materiaal ontlenen om zelf een green screen-activiteit te organiseren. Hou er rekening me dat deze green screen erg populair is. Op tijd reserveren is de boodschap! Voor scholen hebben we een downloadbaar lespakket met opdrachten in kader van jeugdliteratuur en een coverspel. Alles zit verpakt in één stevige reistas die makkelijk in de koffer van een doorsnee auto past.

LINC zet je op de cover van je favoriete jeugdboek

Tijdens de Jeugdboekenmaand in maart trekt LINC met haar green screen demo naar verschillende bibliotheken in Vlaanderen. Daar plaatsen we je op de cover van je favoriete jeugdboek.
 
Altijd al eens aan de staartjes van Pippi willen trekken? Of in de chocolade van Sjakie willen bijten? Kom dan zeker langs op één van deze locaties:

Pagina's

Subscribe to RSS - LEESPROMOTIE