Sociaal Innovatie LAB

 
De sociale sector heeft nood aan creativiteit en innovatie, aan nieuwe technologische ontwikkelingen en webtoepassingen. Het Sociaal Innovatie LAB wil die leemte dichten door het opzetten van een denk- en doetank. We zetten sociale experts samen met softwareontwikkelaars, web- en game-developers, applicatiebouwers,... kortom, professionele creatievelingen en mensen die zich graag willen inzetten om armoede tegen te gaan. 

Het sociaal Innovatie LAB zal beginnen met een 12-tal sociale innovatieve mini-labs. Deze vinden plaats in de maand mei, in verschillende steden in Vlaanderen en Brussel. Tijdens de mini-labs wordt er gebrainstormd met als doel nieuwe ideeën te genereren. De 6 beste ideeën worden eind juni tot een volledig concept uitgewerkt. Het team met het beste concept krijgt namens de Koning Boudewijn Stichting € 5000,- om hun project te realiseren. De maanden erna worden alle 6 concepten onder begeleiding van professionals klaargestoomd tot een reëel eindproduct.
 
Waar en wanneer: (telkens een middag- en avondsessie)
Gent:               donderdag 10 mei / Kick-Off 
Brussel:           dinsdag 15 mei 
Antwerpen:     woensdag 16 mei 
Genk:              dinsdag 22 mei 
Leuven:           donderdag 24 mei 
Kortrijk:           dinsdag 29 mei
Gent:               48 uur hackathonweekend  - zaterdag 23 en zondag 24 juni
 
Meer informatie wordt beschikbaar gesteld op de website www.sociaalinnovatielab.be. Geïnteresseerden kunnen zich daar inschrijven voor de mini-labs. Deelname is gratis.